Zomerfruit-Kaneel-Eiwittaart

Zomerfruit-Kaneel-Eiwittaart

Maakt 1 grote taart

Ingrediënten
– 20 eieren (enkel de eiwitten)
– 1 doosje AH kersen (diepvries)
– 2 doosjes AH Zomerfruit (diepvries)
– Natrena vloeibare zoetstof
– 4 eetlepels kaneel

Bereidingswijze
– Warm de oven voor op 200 graden
– Bekleed de (grote) taartvorm met bakpapier en spray er wat bakspray in
– Breek 10 eieren in de taartvorm, gooi de dooiers weg
– Voeg de 3 doosjes fruit hieraan toe en verdeel met een lepel over het eiwit (het is niet erg als het fruit nog bevroren is)
– Strooi er 2 eetlepels kaneel overheen
– Breek de overige 10 eieren in de taartvorm, gooi de dooiers weg
– Strooi er de overige 2 eetlepels kaneel overheen
– Leg een stuk aluminiumfolie over de bakvorm en bak in de oven voor 45 minuten
– Zet de oven op 250 graden en bak vervolgens de taart nog 15 minuten
– Haal de aluminiumfolie eraf en bak de taart af in 30 minuten (nog steeds op 250 graden)
– Hou goed in de gaten wat de taart in jouw oven doet! (dit kan verschillen per oven)
– Haal voorzichtig de taartvorm eraf en verwijder het bakpapier (pas op met plakkende randjes en papier dat wat verweekt is aan de onderkant van de taart)
– Snij de taart in stukken en laat (los van elkaar) op een bord afkoelen

Te bewaren in de koelkast voor 3 dagen, ingevroren tot 4 weken

Verdeeld in 4 stukken = 170 kcal/st
Verdeeld in 6 stukken = 115 kcal/st
Verdeeld in 8 stukken = 85 kcal/st
Verdeeld in 10 stukken = 70 kcal/st

 

Eet smakelijk!