Zalm-Cheddar-Eiertaart!

Zalm-Cheddar-Eiertaart

Maakt 4 grote stukken

Ingrediënten
– 15 eieren (alleen eiwitten)
– 200 gr cherrytomaatjes
– 2 grote witte uien
– 4 plakjes gerookte zalm
– 4 plakjes Cheddarkaas
– 50 gr AH-merk Japanse sojasaus

 

Bereidingswijze

  • Doe 25 gr sojasaus in een diep bord en leg de zalmplakken erin om te marineren
  • Doe 25 gr sojasaus in een diep bord, snij de cherrytomaatjes over de helft en leg ze erin om te marineren
  • Verwarm de oven voor op 250 graden
  • Snij de uien in ringen
  • Leg bakpapier over de bodem van de taartvorm en sluit deze dan, spray in met bakspray
  • Breek 8 eieren in de taartvorm (gooi de dooiers weg)
  • Giet de cherrytomaatjes-marinademix door een vergiet en leg de tomaatjes in de taartvorm
  • Strooi de uienringen eroverheen
  • Laat de plakken zalm uitlekken en leg ze over de uienringen
  • Breek 7 eieren eroverheen (gooi de dooiers weg)
  • Leg de plakjes Cheddarkaas eroverheen
  • Bak voor 45 minuten (kijk regelmatig)
  • Leg een paar velletjes keukenpapier op een groot bord
  • Haal de taart na het bakken binnen 5 minuten uit de taartvorm en snij de taart in 4 stukken, leg ze op het beklede bord

Let op; vanwege de sojamarinade en het tomatenvocht komt er nog wat vocht uit de taart na het bakken. Geen zorgen, dit is geen rauw eiwit 🙂

1 taart verdeeld in 4 stukken = 175 kcal per stuk

 

Eet smakelijk!