Voeding bij sport, gezondheid en gewichtsbeheersing

Voeding bij sport, gezondheid en gewichtsbeheersing

Het echt goed doen met voeding is moeilijk. Want, hoeveel eten heb je nou eigenlijk nodig? Maakt het nog uit wat je precies eet, en wat en hoeveel kun je nu het beste eten als je wilt afvallen, of als je gespierder of strakker wilt worden? Op internet is veel informatie te vinden, maar is deze algemene informatie ook echt het beste voor jou, met jouw specifieke doelen?

Je hierin laten adviseren en begeleiden is geen overbodige luxe. Want wat, hoeveel, wanneer en hoe je eet kan 75% het verschil maken in het (snel) behalen van je doelen. Sterker nog, het maakt bijna niet uit hoe veel en hoe zwaar je sport; als je er niet de juiste voedingsstijl bij aanhoudt, zul je je beoogde resultaten niet op een gezonde manier kunnen behalen. De verhouding eiwitten, suikers en gezonde vetten die je nodig hebt, is afhankelijk van je activiteitenniveau, levensstijl, lichaamsbouw en algemene gezondheid. Door middel van ingewikkelde formules is het mogelijk om tot op de gram nauwkeurig uit te rekenen wat de ideale verhoudingen aan voedingsstoffen zijn voor jou. Van daaruit kan gekeken worden naar wat en hoeveel je het beste zou kunnen eten. Dit klinkt saai en ingewikkeld, maar er moet natuurlijk ook rekening gehouden worden met wat je lekker vindt om te eten! Een van de grootste redenen waarom mensen een dieet of voedingsvoorschrift niet vol kunnen houden, is omdat het saai, eentonig of niet lekker is. Maar dit is helemaal niet nodig! Met de juiste professionele begeleiding en adviezen hoeft je zeker geen honger te lijden of alleen maar ‘saai’ te eten. Want dat is vaak waar het fout gaat: je wilt afvallen en gaat daarom een streng dieet volgen, niet afgestemd op je persoonlijke behoeften en doelen en met een rigoreuze calorieen-beperking, met snel maar ongezond resultaat.. En 2 weken later zit het gewicht er weer aan. Of krijg je gezondheidsklachten. Of stopt het afvallen ineens van de een op andere dag. Herkenbaar?

Man of vrouw, jong of oud, sportief of niet, allemaal krijgen we wel eens te maken met ongewenste kilo’s, of een ontevreden gevoel over hoe we eruitzien. Een wonderpil bestaat helaas niet, maar met een paar kleine aanpassingen in je voeding is het al mogelijk om gewicht te verliezen, strakker in je vel te komen zitten en je prettiger te voelen over je uiterlijk. Gezond eten hoeft echt niet vervelend te zijn!

Onthoud, een ‘dieet’ is niet de oplossing, het gaat om een evenwichtige en gezonde manier van eten en het maken van de juiste keuzes, dan volgen de resultaten vanzelf en behoud je je gezondheid. Want dat is toch uiteindelijk het belangrijkste, en wat we allemaal willen; goed in je (gezonde) vel zitten.