Ricotta-Ovenschotel met kip

Zin in een gezonde, gemakkelijke en lekkere avondmaaltijd vanavond, maar gebrek aan inspiratie?
Probeer onze Ricotta-Ovenschotel eens!

Voor 4 personen

Ingrediënten
– 300 gr bataat (zoete aardappel)
– 300 gr kipfiletblokjes
– 250 gr Galbani Ricotta-kaas (1 bakje)
– 400 gr spitskool
– Kruiden naar smaak
– 15 gr broodkruimels/paneermeel

Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Kook de spitskool en giet af
– Kook de zoete aardappel en giet af, snij in blokjes
– Spuit de ovenschaal in met bakspray en schep hierin de stukjes zoete aardappel, de spitskool, kruiden naar smaak en de Ricotta-kaas goed door elkaar
– Strooi hier de broodkruimels of paneermeel overheen
– Bak de ovenschotel voor circa 15-20 minuten in de oven
– Bak ondertussen de kipfiletstukjes in de pan gaar en kruid ze naar smaak
– Serveer 1/4e van de ovenschotel per persoon met 1/4e van de kipfiletblokjes

Per persoon 306 calorieën

 

Eet smakelijk!!