Proteïne-Muffins!

Op een gezonde en toch lekkere manier genieten van een traktatie bij de koffie of brunch, boordevol eiwitten voor spieropbouw en calorieen-verbranding?
Probeer dan eens onze Proteïne-Muffins!

Maakt 9 kleine muffins

Ingrediënten
– 170 gr = 1 cupje Total 0% vet Griekse Yoghurt
– Scheutje Natrena vloeibare zoetstof
– 30 gr (= 1 maatschepje) proteïnepoeder in de smaak van jouw keuze
– 2 eiwitten
– 100 gr Alpro ongezoete amandelmelk
– 50 gr kokosmeel
– OPTIONEEL: 15 gr rozijnen

Bereidingswijze
– Spray de muffinvormpjes in met bakspray
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Meng in de keukenmachine de Griekse yoghurt met de zoetstof, het proteïnepoeder, de amandelmelk en het kokosmeel
– Breek 2 eieren in het beslag, gooi de dooiers weg
– Meng alles tot een glad beslag
– Voeg op het laatst eventueel de rozijnen toe aan het beslag en schep die er met een lepel doorheen
– Verdeel het beslag over de muffinvormpjes
– Bak de muffins voor 30 minuten

De muffins blijven misschien na het bakken nog wat zacht; leg ze als ze uit de oven komen op een stuk keukenpapier of op een bord, ze stijven en drogen na het bakken nog wat op!

Per muffin met rozijnen: 50 kcal
Per muffin zonder rozijnen: 45 kcal

Geniet ervan!