Gezouten Espresso-Chocolaatjes met Bruine Amandel

Gezouten Espresso-Chocolaatjes met Bruine Amandel

Heerlijke kleine (maar zware!), decadente, luxe, rijke chocolade-bonbons met de sterke smaak van Espresso, zout en zoete rijke chocolade, en toch maar 35 calorieën per stuk… Loopt het water je al in de mond?? Dan zijn onze Gezouten Espresso-Chocolaatjes met Bruine Amandel iets voor jou! Hier vindt je ons recept:

Maakt 10 kleine chocolaatjes
35 kcal per stuk
Ingrediënten:

2 B&F Ananda CoffeeBreak Chocoladerepen = 100 gr
10 bruine amandelen
25 cc Alpro ongezoete amandelmelk
Zout (liefst zo grof mogelijk zeezout)

 

Bereidingswijze

  • Breek de CoffeeBreak-chocoladerepen (nog in de plastic verpakking) in kleine stukjes
  • Leg/zet alle ingrediënten geteld en afgemeten klaar (gesmolten chocolade bewerken blijft toch onder tijdsdruk..)
  • Leg een stukje bakpapier op een groot bord
  • Doe de stukjes van 1 reep in een (magnetronbestendig) schaaltje
  • Smelt in de magnetron de chocolade onder ZEER regelmatig roeren (ik roer de chocolade zelf elke 20 sec ongeveer om, schone pure chocolade brandt erg snel aan, dus pas op!)
  • Wanneer je geen stukken meer in je chocolade hebt maar de chocolade ook nog niet helemaal vloeibaar is: voeg de stukken chocolade van de tweede reep toe en schep goed door de gesmolten chocolade
  • Smelt door in de magnetron onder zeer regelmatig roeren totdat je gladgesmolten chocolade hebt
  • Lik je lepel af (ja dat mag bij deze chocolade ECHT zonder schuldgevoel!)
  • Nu even goed doorwerken: voeg de amandelmelk toe aan de chocolade en roer stevig en snel door totdat je geen onopgeloste melk meer ziet
  • Doe de 10 amandelen erbij en roer door
  • Gebruik je lepel om de amandelen ‘op te zoeken’ in het chocolademengsel: Schep per keer 1 amandel op met circa een halve eetlepel chocolademengsel erbij
  • Leg op het bakpapier op het bord en vorm met de lepel een beetje rond
  • Herhaal dit tot je alle amandelen in een hoopje chocolade op het bord hebt liggen
  • Verdeel de overgebleven chocolade over de bonbons
  • Bestrooi met zout en laat minstens 2 uur uitharden in de koelkast

 

Let op: door de amandelmelk blijven de bonbons romig en zacht van binnen, terwijl de buitenkant uithardt. Bewaar deze heerlijke luxe traktaties dus altijd en continue in de koelkast en serveer direct

Je kunt uiteraard de chocolaatjes zo groot maken als je wilt, als je het mengsel verdeelt in 5 stukken zijn ze 70 kcal p.st. (dan 2 amandelen per bonbon oppakken). Ben je echt toe aan een gezonde ‘chocolate-overdose’ dan kun je het mengsel verdelen in 4 stukken (80 kcal/st) of 3 stukken (110 kcal/st), maar pas op dat je je niet ziek eet, het zijn zware chocolade-traktaties!

 

Geniet er heerlijk van!