Gezonde Zalmburgers!

Vindt jij het ook lastig om die ‘wekelijks geadviseerde’ hoeveelheid vis binnen te krijgen? Dan wordt je misschien blij van ons Gezonde Zalmburgers-recept!
De gezonde vetten en Omega-3-vetzuren in vis zijn erg belangrijk voor onder andere je conditie, hersenfunctie en afweersysteem. Toch vinden veel mensen de smaak van vis niet zo lekker. Reden te meer dus om deze zalmburgers eens uit te proberen!

Maakt circa 8-10 burgers

 

Ingrediënten:

  • 250 gr zalmfilet (vers is het lekkerste, maar mag ook uit de diepvries)
  • Kruiden naar smaak + zout en peper
  • Kookspray of een beetje kokosolie/olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • Een paar takjes peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gr paneermeel
  • 3 eetlepels Slasaus Halfvol
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 groot ei (heel)
  • 3 eiwitten (dooiers weggooien)

 

Bereidingswijze:

  • Bak de zalm in de pan totdat deze gaar is
  • Leg ze op een bord opzij en laat afkoelen
  • Snij de groenten
  • Doe de ui, paprika’s, peterselie, kappertjes, kruiden en tomatenpuree in de pan en roerbak tot ze heet en gebakken zijn
  • Leg deze mix op een bord opzij en laat afkoelen
  • Meng in een grote kom het paneermeel, de slasaus, Griekse yoghurt, mosterd, het ei en de eiwitten, en kneed dit goed door elkaar
  • Doe de eerder gebakken groentenmix erbij en meng het goed
  • Plet met een vork de zalmfilets in kleine stukjes/flinters, voeg deze toe aan het mengsel
  • Kneed alles goed door elkaar totdat je een plakkerig geheel hebt
  • Maak balletjes zo groot als je de burgers wilt hebben, leg ze in de pan en druk ze met een spatel plat tot een burger
  • Bak ze totdat ze bruin zijn aan beide kanten

 

Eet smakelijk!!