Gevulde Zoete Aardappel met Geitenkaas, Honing en Rode Druiven

Een lekker gerecht op tafel zetten dat toch gezond, smaakvol, feestelijk en vooral speciaal is?
Dat kan met onze bijzondere GEVULDE ZOETE AARDAPPEL!

Voor 4 personen

Ingrediënten
– 4 grote zoete aardappelen van 200gr/st
– 16 rode druiven
– 4 President Geitenkaasrondjes
– Snufje kaneel
– 50 gr honing

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen en verpak ze strak in aluminiumfolie
  • Bak ze in de oven voor circa 45-50 min (laat de oven daarna aanstaan, en dicht)
  • Snij de aardappelen over de lengte in (niet helemaal tot de bodem) en zet opzij om af te koelen
  • Schep met een lepel het grootste deel van de vulling eruit (laat een beetje rond de schil zitten zodat de aardappel z’n vorm behoudt)
  • Meng in een grote kom de vulling uit de aardappelen met de geitenkaas, kaneel en honing (laat 1 eetlepel honing over)
  • Verdeel het mengsel over de aardappelen en duw ze weer een beetje dicht
  • Verwarm circa 10-15min in de oven
  • Snij de druiven over de helft
  • Duw de aardappelen weer een beetje open en leg de halve druiven erover
  • Verdeel de overgebleven honing over de 4 aardappelen (laat eroverheen druipen met behulp van een lepel)
  • Serveer meteen

Per persoon/aardappel 340 calorieën

 

 

Geniet ervan!!