Eiwitrijke Spinazie-Ricotta-taart!

Eiwitrijke Spinazie-Ricotta-taart!

Een hartige taart als bijgerecht, laag in vet, rijk aan eiwitten, die bijdraagt aan jouw spierballen? Klinkt goed toch? In plaats van die saaie wokgroenten of gekookte broccoli, maak vanavond eens onze Spinazie-Ricotta-taart!

Maakt 1 taart

Ingrediënten:

  • 500 gr gehakte spinazie (uit de diepvries)
  • 250 gr Ricotta Kaas
  • 3 eieren
  • 5 eiwitten
  • Kruiden naar smaak
  • 1 witte ui

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Spray de bakvorm in
  • Ontdooi de spinazie
  • Meng in de keukenmachine de spinazie met de Ricotta
  • Voeg de 3 hele eieren en 5 eiwitten toe (gooi de 5 dooiers weg)
  • Snij de ui in snippers en voeg deze, samen met kruiden naar smaak, toe aan de mix
  • Bak de taart in de oven voor circa 45 minuten

Calorische waarde: 858 calorieen voor de gehele taart
Verdeeld in 4 stukken = 215 calorieen per stuk
Verdeeld in 6 stukken = 145 calorieen per stuk
Verdeeld in 8 stukken = 105 calorieen per stuk
Verdeeld in 10 stukken = 85 calorieen per stuk

Wil je er een maaltijd van maken en/of mis je een meer stevige bite? Voeg dan 500 gr geruld mager rundergehakt toe aan het beslag.

Calorische waarde met gehakt: 1783 calorieen voor de gehele taart
Verdeeld in 4 stukken = 445 calorieen per stuk
Verdeeld in 6 stukken = 295 calorieen per stuk
Verdeeld in 8 stukken = 225 calorieen per stuk
Verdeeld in 10 stukken = 180 calorieen per stuk

 

Eet smakelijk!