De zomer komt er weer aan: zie er goed uit in bikini!

De klok is verzet, het weer wordt zachter, het zonnetje komt weer tevoorschijn, en dat betekent één ding: de zomer komt er weer aan! En voor velen van ons rijst rond deze tijd van het jaar die ene gedachte weer: we moeten weer in bikini. Waarom veranderen we dit jaar die gedachte niet in het meer positieve ‘we mógen weer in bikini’? Want als u nù start met een paar kleine veranderingen, kunt u deze zomer met een fit en gezond lichaam en een goed gevoel weer in uw favoriete zomerkleren rondlopen!

Voor sommigen onder ons is het idee van een bikini of zwembroek aantrekken nog niet bepaald een aantrekkelijke gedachte. We hebben onszelf verwend tijdens de feestdagen, hebben genoten van carnaval (met alle lekkere drankjes en snacks die daarmee gepaard gingen), en ons winterlichaam is misschien voor ons gevoel nog niet klaar voor zomerkleren en zwemkleding. Gelukkig hebben we nog tijd om er iets aan te doen! Met een combinatie van lichaamsbeweging en gezond eten kunnen we er voordat de zomer weer aantreedt voor zorgen dat we ons weer goed voelen over ons lichaam. En gelukkig betekent dit niet dat we op sla en komkommer moeten gaan overleven, of een streng urenlang dagelijks fitnessregime hoeven aan te nemen! Met de juiste adviezen en dagelijkse aanpassingen kunnen we al veel resultaat behalen.

Sport en lichaamsbeweging
Sporten helpt niet alleen bij afvallen, maar is ook essentieel om uw conditie op peil te houden, uw huid te verstevigen en uw silhouet te verfraaien door vergroting van spiermassa en het accentueren van uw lichaamsvormen. Daarnaast komen er wanneer u sport gelukshormonen vrij die zorgen voor een energiek, tevreden en ontspannen gevoel, en draagt regelmatige lichaamsbeweging op uw niveau bij aan het behouden van uw gezondheid. Ze zeggen niet voor niets ‘goed voor lichaam en geest’! Of u nu graag in groepsverband een sportles volgt, uw fiets uit de schuur haalt of liever een rondje gaat hardlopen: bewegen is onmisbaar in een gezonde levensstijl.

Gezond eten
U zult het gezondheidszorg-professionals allemaal horen zeggen: een gezond voedingspatroon is essentieel in het behalen van uw doelen. Of het nu aankomt op gewicht verliezen of behouden, uw silhouet verbeteren, vet verbranden, aankomen of uw gezondheid verbeteren; zonder een gezonde voedingsstijl komen we er niet. En ‘gezond’ betekent niet ‘light’, saai of eentonig! De sleutel ligt in de verhoudingen tussen gezonde vetten, eiwitten en suikers die u persoonlijk nodig hebt. Hier zit een hele wetenschap achter en het kan lastig zijn om zelf uit te zoeken wat voor u optimale voeding is, aarzel dus niet om hier advies over in te winnen of begeleiding in te vragen.

Kijkt u ook al uit naar de zomer, maar niet naar het dragen van die zwembroek, bikini of leuke jurkjes? Geen paniek, begin vandaag nog met het maken van een paar kleine dagelijkse gezondere keuzes, u zult er straks blij mee zijn!

 

 

 

 

 

Page Title

This is a Heading

dit is een test